5 Порад батькам, які хочуть відучити дитину перебивати

Ваша дитина не дає вам ні поговорити з друзями, ні пояснити щось йому самому? Проблема зазнаек, які вважають свої слова найважливішими на світі, добре знайома всім батькам. Ось п’ять кроків, щоб допомогти вашій дитині припинити переривання:

Крок 1: Навчіть дітей ввічливості

Познайомте вашого малюка з поважних спілкуванням, нехай відкриє для себе ввічливість не в юності, а з самого дитинства. До того ж це буде виглядати забавно і міло.Превратіте все в гру, нехай дитина побуде ввічливим джентльменом або маленькою принцесою. Діти не слухають? Можливо, вони просто соромляться або відчувають себе ніяково. Знайдіть спосіб викликати інтерес.

Крок 2. Домовтеся про сигнал

Не обов’язково лаяти дитини або сердито дивитися на нього. Придумайте і домовтеся з ним про особливе сигналі — кивку головою, помаху руки — проявіть фантазію.Ребенок сприйме це як частина вашого з ним спілкування і запам’ятає жест. Ви можете використовувати його не один рік, закріпивши це за вашим «таємною мовою жестів». Пам’ятайте про те, що для малюка все — гра. Джерело: iStock

Крок 3: Проявляйте повагу

Перериваючи дорослих, ми схильні говорити: «Вибачте мене», «Вибачте мене» або «Це вдалий час?». Використовуйте ті ж слова в спілкуванні з дітьми, і вони переймуть це у вас. "Схоже, вам дуже весело, мені потрібно перервати вас і допомогти вам забратися, щоб ми могли лягти спати» Ось тут уже не варто видавати все це за жарт або гру , дитина повинна приймати це як само собою зрозуміле.

Крок 4: Поясніть

«Я поговорю по телефону кілька хвилин, а потім ми зможемо прочитати цю книгу» .Об’ясніте дитині, чому він не може вас потривожити. Причина «просто тому що ви так хочете» тут не підходить. Це звичайнісінька ввічливість, до якої сприйнятливі навіть діти.

Крок 5: Дайте їм час

Діти ніяк не вчаться ввічливості, так як для цього їм необхідно стримуватися і говорити «дорослими словами». Перш за все, дитина повинна поважати тих, кого він не повинен перебівать.якщо ви любитель потурати примхам — ввічливості вам не добіться.якщо ж ви налагодили соціальні ролі всередині сім’ї, а з повагою проблем немає — дотримуйтеся порад і виховуйте зі своїх дітей маленьких принців і прінцесс.Время швидко летить, ви й не помітите як під час телефонної розмови вас будуть відволікати не криком, а легке постукування по руці зі словами «Мама, можна тебе відвернути на секунду?».

By

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code